Skip to main content
4a edició: 22 març 2023

Data:

Dimecres 22 de març de 2023

Convidada:

Nathalie Becquart

Subsecretària general del Sínode de Bisbes. Serà l’única dona que tindrà dret a vot en el Sínode.

Tema:

“El lideratge de les dones en l’Església i en el món”.

Presenta l'acte:

Enric Termes

Vicari episcopal i responsable de la fase diocesana de Barcelona de la consulta del Sínode.

Ens plau convidar-te a la quarta sessió de la TRIBUNA JOAN CARRERA, un dinar-col·loqui al restaurant Pomarada de Barcelona (Passeig de Gràcia, 78 principal) que se celebrarà el proper dimecres 22 de març de les dues a les quatre de la tarda.

La convidada és la religiosa francesa Nathalie Becquartsubsecretària general del Sínode de Bisbes. Serà l’única dona que tindrà dret a vot en el Sínode. 

Nathalie Becquart va estudiar a la Facultat del Centre Sèvres dels jesuïtes a París, especialitzada en eclesiologia. Ha treballat 25 anys compromesa en el camp de la joventut. Va ser la directora del Servei Nacional per a l’Evangelizació dels joves i de les vocacions de la Conferència Episcopal Francesa durant set anys. Va prendre part en el Sínode de la Joventut com a observadora. El febrer de 2021 el Papa Francesc la va nomenar subsecretària general del Sínode de Bisbes. Des del desembre de 2021 és membre del Dicasteri per a la Comunicació.

Serà presentada per Enric Termes, vicari episcopal i responsable de la fase diocesana de Barcelona de la consulta del Sínode.

La TRIBUNA JOAN CARRERA és una iniciativa conjunta del Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans i el diari El Punt Avui. Un ampli ventall d’entitats i institucions eclesials s’han adherit a aquesta iniciativa com a convocants, la qual cosa ens plau perquè hem estat capaços de sumar sinèrgies. L’objectiu d’aquests dinars-col·loquis és analitzar la situació actual del cristianisme a Europa i al món com a fet religiós,  difondre les experiències de diàleg, comunicació i participació social i, en definitiva, potenciar la presència del fet religiós en la nostra societat catalana.

Galeria:

Recull de premsa:

Descarregar Recull de premsa

Transcripció de la conferència:

Descarregar en CatalàDescarregar en Italià